Siivouspalvelu auttaa pitämään kodin järjestyksessä

Julkaistu

Siivouspalvelu auttaa pitämään kodin järjestyksessä

Siivouspalvelu on hyvä idea monessa erilaisessa elämäntilanteessa ja helpottaa usein kodin perussiisteyden ylläpitämistä. Toisille siivoaminen toimii hyvänä stressin lievittäjänä ja työasioista irti pääsemisen välineenä, mutta kaikilla ei välttämättä ole aikaa kunnolliseen siivoamiseen tai esimerkiksi sairauden tai heikentyneen kunnon vuoksi se ei ole mahdollista. Monessa tilanteessa siivouspalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi perussiisteyden ylläpitämiseksi, joka helpottaa myös omaa siivousta ja kodin järjestyksen ylläpitämistä. Kodin järjestys ja siisteys ovat kuitenkin tärkeitä monelta kannalta ja ne vaikuttavat paljon kodin ilmapiiriin, sen toimivuuteen ja omaan mielialaamme. Jos koti on päässyt epäjärjestykseen, saattaa sen uudelleen järjestäminen tuntua monesta ylitsepääsemättömältä projektilta. Miten kodin järjestäminen kannattaa aloittaa ja miten järjestyksen saa pysymään yllä kiireiseen aikatauluun ja muihin velvollisuuksiin yhdistettynä.

Kotisiivous ja järjestelyn aloittaminen kannattaa tehdä järjestelmällisesti

Monen projektin aloittaminen saattaa tuntua ylivoimaiselta, jos kaiken yrittää hoitaa tai saada järjestykseen kerralla. Sen vuoksi myös kodin järjestelyssä, johon lukeutuu tavaroiden järjestäminen, siivous ja myös tilojen piristäminen ja uusiminen, kannattaa projekti pilkkoa pienempiin osiin. Projektin osiin pilkkominen sekä helpottaa tekemistä että motivoi jatkamaan, kun välietappeja saavutetaan nopeammin. Yksi tapa jakaa siivous- ja järjestelyprojekti osiin voi olla esimerkiksi sen suorittaminen huoneittain. Kannattaa myös kirjoittaa ylös listalle, mitä kaikkea eri huoneissa täytyy tehdä ja ruksata suoritetut työt listalta yli heti niiden valmistuttua.

Mitä kaikkea eri huoneissa tarvitsee siivota

Keittiö on tila, jonne pääsee usein kertymään kaikkea ylimääräistä, vanhentuneista ruuista ja elintarvikkeista lääkkeisiin. Keittiön järjestely kannattaakin aloittaa käymällä läpi kaikki kaapit ja komerot ja heittää pois ja kierrättää kaikki vanhentuneet ja tarpeettomat tuotteet. Siivouksen helpottamiseksi ja järjestyksen ylläpitämiseksi kannattaa varmistaa, että kaikille tavaroille löytyy oma paikka. Kylpyhuoneessa kannattaa samoin tehdä inventaario vanhentuneista tuotteista ja varmistaa, että kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa ja että säilytystilaa on tarpeeksi. Olohuoneesta kannattaa sisustaa viihtyisä ja rentouttava tila ja sielläkin kaikki ylimääräiset tavarat kannattaa sijoittaa niille varattuihin paikkoihin. Makuuhuoneessa ei kannata myöskään varastoida ylimääräistä tavaraa, vaan tehdä tilasta mahdollisimman rentouttava ja rauhallinen. Ammattimainen siivouspalvelu, kuten Sovea Oy, auttaa ylläpitämään kodin siisteyttä ja puhtautta.


jaa