Apteekkikosmetiikka sopii monelle erilaiselle iholle

Julkaistu

Apteekissa on tarjolla paljon erilaisia kosmetiikka tuotteita, jotka sopivat monelle eri ihotyypille. Erilaiset ihotyypit vaativat erilaista hoitoa ja eri vuodenaikoina tarvitaan myös erilaisia kosmetiikkatuotteita iholle. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheena on apteekkikosmetiikka ja ihon hoito eri vuodenaikoina. Toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllisiä vinkkejä ja inspiraatiota ihonhoitoon.

Apteekista löytyy kosmetiikkaa eri vuodenaikojen tarpeisiin

Apteekista löytyy kosmetiikkaa moneen tarpeeseen, olipa apteekki netissä tai perinteinen kivijalka-apteekki. Eri vuodenaikoina iholle ja hiuksille tarvitsee yleensä erilaisia tuotteita. Talvi on yleensä kaikista vaativin vuodenaika iholle. Talven pakkasilla sisäilma on yleensä kuivaa ja lämpötila saattaa vaihdella suuresti. Monella iho kuivuu, punoittaa ja kiristää talvella ja varsinkin kasvojen iho on kovalla koetuksella. Talvella kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, minkälaisilla pesuaineilla ihoa puhdistaa ja vaihtaa esimerkiksi saippua saippuattomiin pesunesteisiin, pesuvoiteisiin ja maitomaisiin ja öljymäisiin tuotteisiin. Ihoa kannattaa myös muistaa kosteuttaa ihotyypille sopivilla kosteutustuotteilla ja talvella voi valita myös kosteuttavampia tuotteita kuin kesällä. Kannattaa kuitenkin välttää liian rasvaisia voiteita, jotka eivät imeydy kunnolla ihoon. Kasvoille voi myös antaa lisäkosteutusta seerumeilla ja kasvovesisuihkeilla. Jalkojen käsien ihon kosteutusta ei kannatta myöskään unohtaa ja sekä käsille että jaloille voi levittää yöksi rasvaisempaa voidetta. Aurinkoisina kevät- ja talvipäivinä on hyvä suojata ihoa myös auringolta.

Keväällä ja kesällä kannattaa suojata ihoa auringolta

Ihoa kannattaa aloittaa suojaamaan auringolta jo keväällä. Talven jäljiltä vaaleammalle ja herkälle iholle kevätaurinko ja UV-säteet voivat vaikuttaa yllättävän voimakkaasti. Monen iho nauttii kesän auringosta ja usein kesällä ihon talieritys lisääntyy lämmön vaikutuksesta, joka tekee ihosta kosteamman ja hyvinvoivemman tuntuisen. Ihoa kannattaa muistaa puhdistaa hyvin kesällä, kosteuttaa ja myös suojata auringon haitalliselta säteilyltä. Iho voi myös kaivata viilennystä aurinkoisten kesäpäivien aikana ja kannattaa myös muistaa suojata silmät auringolta hyvillä aurinkolaseilla. Kesällä myös jalat ovat usein näkyvillä sandaaleissa, joten kannattaa hoitaa sekä jalkojen iho että kynnet kuntoon pedikyyrillä. Varsinkin kantapäiden iho kuivuu ja halkeilee kesäisin, joten kantapäät kannattaa myös muistaa hoitaa sandaalikuntoon. Kesän vaihtuessa syksyyn kannattaa pikkuhiljaa alkaa kosteuttamaan ihoa enemmän. Lääkenetti tarjoaa apteekkituotteet netissä.


jaa